Gezonde leefstijl

healthplus

Gezonde voeding
Gezond gewicht
Gezonde leefstijl

Naast regelmatig bewegen zijn er meer dingen belangrijk voor een gezonde leefstijl. Je voeding en eetpatroon bijvoorbeeld. Maar ook of je wel of niet rookt en of je voldoende nachtrust krijgt. We hebben verschillende programma’s waarmee we je helpen om je gezondheid te verbeteren. Sommige zijn specifiek gericht op het aanpakken van je overgewicht. We helpen zowel volwassenen als jongeren.

Leefstijlcoaching

Heb je een BMI (Body Mass Index) van boven de 25 en een verhoogd risico op bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten en/of artrose? Dan kom je in aanmerking voor ons leefstijlprogramma. Je hebt hiervoor een verwijzing van je huisarts nodig. Het programma is voor 18 jaar en ouder en wordt begeleid door een van onze leefstijlcoaches. Je wordt 1-op-1gecoacht op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Ook krijg je een op maat gemaakt voedingsadvies en een sportabonnement. Want voldoende bewegen is cruciaal voor een gezonde levensstijl. Ons leefstijlprogramma duurt minimaal 6 maanden en kun je telkens met 6 maanden verlengen. Dit loopt via een abonnement.

Ben je tussen de 16 en 18 jaar oud? Dan lijkt het soms alsof je tussen de spreekwoordelijke wal en schip terecht komt. Binnen deze leeftijdscategorie kijken we welk programma het meest passend is, dat voor jongeren of toch al dat voor volwassenen. Dit zullen wij altijd in samenspraak besluiten nadat het kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden.

Gewichtsconsulentie voor volwassenen

Heb je een BMI (Body Mass Index) tussen de 25 en 30 en ben je afgezien van je overgewicht verder gezond? Samen met één van onze gewichtsconsulenten ga je werken aan het bereiken van een gezond gewicht. Na een intake krijg je een op maat gemaakt voedingsadvies. Een sportabonnement zit niet bij de prijs inbegrepen maar kun je altijd apart bij ons afsluiten.

Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen
Voor kinderen hebben we een speciaal programma ontwikkeld dat gericht is op het bereiken van een gezond gewicht. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Onze focus ligt in dit programma vooral op bewegen en minder op voeding. Afvallen is voor kinderen een verkeerde prikkel en is dus nooit ons doel. We werken aan het stabiel houden van het gewicht. Zodra kinderen groeien verandert dan automatisch hun BMI. Dit programma is voor kinderen tot 16 jaar. Voor jongeren tussen 16 tot en met 18 jaar zoeken we naar het meest geschikte programma. Soms betekent dit het jeugdprogramma terwijl dit in andere gevallen ook het programma voor volwassenen kan betekenen. Welk programma het beste aansluiten besluiten we samen na het kennismakingsgesprek.

Fysiotherapie

Sport & beweging

Over Health Plus

Intakeformulier

Geïnteresseerd in*
Op welke dagen komt het uit om een intake in te plannen?*
Welke dagdelen komt het uit om een intake in te plannen?*
×